Наш депутат гони коронавируса от Банско със звонци

Депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев се присъедини към символичното „гонене“ на коронавируса от града. Това стана ясно от негова публикация във фейсбук профила му:

„Всяка вечер в 19.00ч., докато трае карантината в Банско камбаните огласяват града ни, а местните хора дрънкаме звонци.

С удоволствие се включвам в тази инициатива.

С отговорност и дисциплина ще минем и през това изпитание!

Ние имаме вяра, надежда и сила!

Гордея се с волята на своите съграждани в тези дни и чакам деня, в който пак ще бъдем заедно и ще работим за благоденствието и просперитета на нашият град“, пише той в социалната мрежа.

През изминалото денонощие на територията на Банско не са констатирани нарушения на обществения ред. Всички постъпили сигнали от граждани се разглеждат и решават в оперативен порядък и в координация с отговорните институции на областно и национално ниво, съобщиха от общинският кризисен щаб.

В Общинския кризисен щаб непрекъснато постъпва информация за хора в нужда. Всички сигнали се проверяват и се преценява от каква помощ и в какъв вид е възможно да бъде предоставена. Сметосъбирането и сметоизвозването в града се извършва по график.

След преустановяване на валежите и при подходящи метеорологични условия отново ще се извършва дезинфекция на уличната мрежа, увери кметът Иван Кадев.

Стоматологична помощ ще бъде оказвана само при спешни случаи, след предварителна консултация по телефона. Зъболекарите, които към този момент са заявили готовност да приемат пациенти, са д-р Милен Глушков и д-р Георги Цонев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *