Наш полицай в Чикаго с награда за спасен човешки живот

Шефът на чикагската полиция Дейвид Браун, който е начело на 13 500 полицаи в града, награди члена на Българо-американската полицейска асоциация /БАПА/ полицай Георги Мавров с престижната награда и медал за спасяване на човешки живот.

Офицерът, родом от Благоевград, Георги Мавров вижда паднал човек и след като установява, че не диша и е без пулс, започва кардио-пулмонарна първа помощ (CPR) с гръдни компресии и изкуствено дишане. Линейката идва след около 5 минути, а той дотогава успява да възстанови пулса и дишането на човека. „Геройската постъпка и бързата реакция на офицер Георги Мавров успява да спаси живота на човека. Браво, офицер Георги Мавров!!!”, написаха Фейсбук от БАПА.

Офицер Георги Мавров е роден в Благоевград, бакалавър е по криминално право от колежа „Уестууд” в Чикаго и започва кариерата си в органите на реда през 2011 година към шерифския офис на окръг Кук в щата Илинойс. През 2013 година се прехвърля в чикагската полиция и е награден от академията с отличието за най-висок академичен успех за класа си. Преди е работил като офицер в тактическото звено на чикагската полиция, а сега е в отдел „Патрул”.

Брат му Мартин Мавров също е полицай в Чикаго. Той е бакалавър от Илинойския университет в Чикаго по криминално право и по история. И той, както брат си, също започва кариерата си в органите на реда към шерифския офис на окръг Кук в щата Илинойс през 2017 година. Присъединява се към чикагската полиция година по-късно, през 2018 година. В момента той е патрулиращ полицай в прословутия 11-и район на Чикаго в западната част на града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *