Наш човек в ООН: Презапасявайте се, магазините ще стават все по-празни!

Наш човек в ООН: Презапасявайте се, магазините ще стават все по-празни!

„Истерията заради разрастващата се епидемия от коронавируса ще се засилва все повече, а хранителните магазини все по-бързо ще се оказват с празни рафтове“, споделя пред Lupa.bg български служител в ООН, чието име ще запазим в тайна.

„Това, което се случи в Северна Италия – притеснението и страхът, комбинирани с юрването за закупуване и презапасяване на хранителни стоки, ще става все по-често срещано явление. Страхът лесно управлява и манипулира хората, но този път нещата са сериозни. Много неща не могат да останат скрити от медиите, което от една страна е плюс, а от друга – минус. Никой не може да даде прогноза колко време ще продължи това и докъде ще се разпростре емипедията, започнала да нахлува в Европа“, сподели още нашият информатор.

„Един съвет мога да дам на хората – презапасявайте се със сухи храни, консерви и дълготрайни продукти, за да не се получи в един момент, че няма откъде да набавите най-важните неща за вас и семействата ви. Статистиката показва, че стадният принцип трудно може да бъде удържан, а той се развива лавинообразно и тогава щетите са големи. Емоциите и страхът едва ли ще бъдат овладяни толкова бързо, още повече, когато новините ни заливат за коронавируса една след друга, а заразените и смъртните случаи се увеличават с минути“, завърши служителят на ООН.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *