На БГ морето: Такса 2 лв. за външна тоалетна стъписа туристи

Цена от 2 лв. за тоалетна шокира туристи в къмпинг Смокиня. Тя е външна и се намира до заведение на плажа, съобщава Bulgaria on air. Две туристки пазят касовия бон за 4 лв. за тоалетната като спомен от българското море.

„Аз от 10 години не съм била на нашето море и бях поканена на едно събитие, което трябваше да се проведе там и посрещането беше с 2 лева“, разказа Анна.

„Нямаше дезинфектант, а навсякъде се тръби, че морето е безопасно. Аз не смятам така, тъй като в една тоалетна нямаше дезинфектант“, каза още тя.

Собственикът на заведението каза, че тоалетната се чисти на два часа, а за клиенти на заведението е безплатна. Поддръжката на тоалетните обаче била скъпа, защото в къмпинга нямало канализация. За всяко почистване на септичните ями се плащало по 120 лв., а наемът на тоалетните е близо 400 лв. на месец.

„Искам да направите една сметка колко излиза това нещо! Две жени имам, които чистят, плащам им по 600 лв. на жена, защото са на две смени, това са 1200 лв.“, обясни собственикът на заведението Милан Кибаров.

Миналото лято 3000 туристи от къмпинга са ползвали само тази тоалетна, затова вдигнал цената. На самия плаж на Смокиня обаче има тоалетни.

„Към концесията на плажа има към всяко заведение тоалетни и са безплатни. Сега и чадърите са безплатни и определено са много 2 лв. за тоалетна на плажа“, заяви управителят на плажа Владимир Дойков.

Разочарованието на Анна от посрещането на българското море обаче остава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *