На старта на кампанията: ГЕРБ вече водят пред ПП с 5%

На старта на кампанията: ГЕРБ вече водят пред ПП с 5%

ГЕРБ ще бъдат категоричният победител на изборите на 2 октомври. Преднината между партията на Бойко Борисов и „Продължаваме промяната“ се увеличава и вече достига 5%. Това показват резултатите от социологическо проучване на агенция „Тренд“ по поръчка на в. „24 часа“. Проучването е проведено между 15 и 22 август сред 1007 пълнолетни граждани.

Ако изборите се провеждат днес, за ГЕРБ биха гласували 24,4% от имащите право на глас. „Продължаваме промяната“ са категорично втори с 19,6%. Тоест, разликата между първата и втората политическа сила се увеличава и вече е близо 5%. Само преди месец – през юли, при предишната анкета, разликата беше 2,2% в полза на ГЕРБ – 23,6% срещу 21,4%.

ДПС са третата политическа сила, показва проучването. Партията запазва електорална стабилност с 10,6%. Плътно зад нея обаче е „Възраждане“, за които биха пуснали бюлетина 10,3% от имащите право на глас.

Продължава сриването на БСП, която вече е пета полиjическа сила. Левицата би получила едва 8,6% – най-ниския резултат в историята на партията. Очевидно нейния електорат се е преместил при „Възраждане“.

„Демократична България“ остават шестата политическа сила със 7,3% вот, сочи изслеoването на агенция „Тренд“.

Голямата новина е, че според проучването партията на Стефан Янев със сигурност влиза в бъдещия парламент. За „Български възход“ биха гласували 4,5%, което е по-малко от предишното проучване.

„Има такъв народ“ продължават да са на косъм. В момента партията на Слави Трифонов се радва на 3,9% електорална подкрепа.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *