На 27 юни: В Благоевград се очертава балотаж между „Има такъв народ“ и ГЕРБ

На 27 юни: В Благоевград се очертава балотаж между „Има такъв народ“ и ГЕРБ

Кандидатите на ПП „Има такъв народ“ и ПП ГЕРБ са с най-големи шансове да стигнат до балотаж на местните избори в Благоевград, които ще се проведат на 27 юни. Това са показали резултатите от социологическо проучване за нагласите на жителите на общината за предстоящия кметски вот.

В допитването са включени конкретни имена на възможни кандидати за овакантения от Румен Томов пост.

С най-голям процент доверие сред анкетираните е Илко Стоянов от партията на Слави Трифонов. Той все още не е обявил официално намерението си, но почти сигурно е, че ще бъде основен претендент в предстоящата надпревара. Адвокатът получава единствен по-голям процент одобрение от неодобрение сред участниците в допитването.

След него се нарежда Ивайло Златанов. Дългогодишният общински съветник и началник на Регионалното управление по образование е вероятният кандидат-кмет на на ГЕРБ. Макар че не успя да стане депутат, той спечели най-много преференции на парламентарните избори през април от всички кандидати за народни представители от Благоевград. Освен това Златанов се приема като фигура, която може да обедини актива и да търси успех.

Третото и четвъртото място в социологическото проучване са за Андон Тодоров и Румен Томов.

Председателят на общинския съвет вероятно ще се включи в надпреварата като независим кандидат-кмет, подкрепен от някои партии. Преди няколко месеца той напусна Партия на зелените и се обяви като независим общински съветник. Дълго време вървяха спекулации, че той е възможно да получи подкрепата на ГЕРБ за кметския вот, но очевидно че те няма да се потвърдят. Дали наистина е имало такива договорки – нито Тодоров, нито от ръководството на ГЕРБ в Благоевград официално са коментирали.

Още един слух върви в последните дни в областния център – че Мая Манолова и коалиция „Изправи се. Мутри вън“ може да дадат подкрепа за Андон Тодоров или пък за независимия кандидат Стефан Делиов.

Румен Томов вече получи подкрепата на БСП. Снощи Корнелия Нинова пристигна в Благоевград, за да обяви решението, че благоевградските социалисти ще работят за досегашния градоначалник.

“Преди година и половина БСП Благоевград и Румен Томов победихме ГЕРБ и съм сигурна, че отново можем да го направим”, обяви тя пред съпартийците си.

Във въпросното социологическо проучване са включени още няколко имена на възможни кандидати за овакантения кметски стол. Те обаче не събират сериозна подкрепа сред анкетираните.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *