На 30-ти октомври темата за аквапарка в Благоевград ще влезе отново за разискване

На 30-ти октомври темата за аквапарка в Благоевград ще влезе отново за разискване

Вече три години стои затворен аквапаркът в Благоевград. Фирмата концесионер отдавна не заплаща задълженията си към Община Благоевград. Съоръженията не се използват.

Заради това, че обектът на практика е изоставен от фирмата- концесионер, той става опасен. Според живеещите наоколо този район става сборно място на наркоманите от района. На свои заседания засега общинските съветници не вземат решение за прекратяване на договора за концесията по вина на фирмата – концесионер.

Има спорове за това, че Общината ще понесе финансови загуби, защото фирмата ще заведе дело срещу Общината. Тук има спорове и около сумата, която Общината би трябвало да заплати на фирмата. Говори се за милиони левове, но според досегашния председател на Комисията за следприватизационен и следконцесионен контрол в Общинския съвет д-р Теодор Велчев.

На пресконференция темата бе коментирана и от кмета на община Благоевград Румен Томов. В разговор в ефира на Радио Благоевград председателят на Общинския съвет в Благоевград Андон Тодоров отбеляза, че темата ще бъде дискутирана отново на сесия на 30-ти октомври. Той очаква конкретни предложения от общинската администрация.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *