Недоволство в Самоков след освобождаването на дрогирания шофьор, прегазил два пъти жена

Близките на прегазената два пъти жена от Самоков определят като несправедливо и необяснимо решението на Апелативния съд в София да пусне под гаранция от 5000 лева шофьора Виктор Делигълъбов, съобщи БНТ. Хората в града са притеснени, че 24-годишният мъж, който бил зад волана след употреба на наркотици, ще се укрие и ще избяга от правосъдието.

Когато в средата на юни Районният съд в Самоков остави Виктор Делигълъбов под домашен арест, хората в града реагираха така.

Днес близките, приятелите и колегите на пострадалата 49-годишна Недялка Джикова казват, че нямат сили за нов протест и се чудят дали има смисъл да изразяват недоволството си. Казват, че в Самоков няма кой да ги чуе, а София е твърде далече или с други думи: „Бог високо, цар далеко“

„Неочаквано беше за нас, честно казано. Изобщо не очаквахме Апелативният съд да вземе такова решение. Да го освободят за 5000 лева, на толкова ли оценяват българските граждани?“, каза Радостина Димова, дъщеря на пострадалата.

„Първото, което си помислихме е, че или намирисва на корупция или институциите си правят сечено. На инат едната на другата. Сега не може обвинението да си свърши работата и съдът така да постъпи. За нас този човек е престъпник и няма място навънка. Това, което ни притеснява е, че има вариант да се укрие или да направи друго произшествие“, коментира Румен Иванов, зет на ранената жена.

За дъщерята на Недялка Джикова е необяснимо как може да се определи 5000 лева гаранция за Делигълъбов, при положение, че само за един имплант за ръката на майка ѝ семейството е платило 2000 лева.

„Какво да си мисли човек?!? Просто не мога да повярвам и не ми се иска да вярвам, че българският съд съди така“, заяви още Румен Иванов.

След 50 дни в болница 49-годишната Недялка е изписана абсолютно неподвижна.

По думите на нейната дъщеря тя е с памперс и не може да се обслужва по никакъв начин сама. „Само дето говори. Адекватна е, напълно е адекватна, но неподвижна“, казва още.

Шансът на Недялка да се възстанови е в рехабилитация 4 пъти дневно, която в Самоков няма кой да ѝ прави. Това е принудило семейството ѝ да намери начин да я настани в болница за долечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *