Нелепо: Падаща мазилка уби пенсионер от Дупница

Нелепо: Падаща мазилка уби пенсионер от Дупница

Пенсионер от ТЕЦ “Бобов дол” падна от 7-ия етаж на блока, в който живее в Дупница, и почина на място. Трагичният инцидент е станал вчера около 14,30 ч, предаде струма.бг.

67-годишния Пламен Белчев се качил на тераса под покрива на седеметажния блок, за да премахне падаща мазилка. Отломки от мазилката падали на тротоара и имало опасност да пострада някой минувач.

Блокът се намира на оживено място при градинката “Муструков” в кв. “Бешика” в Дупница. Минута невнимание и Пламен Белчев полетял от близо 20 м височина, паднал на тротоара пред блока.

Съсед заяви пред “Струма”: “Блокът е строен през 70-те години на миналия век. Пламен се е качил с тесла, за да премахне напуканата мазилка и да предотврати падането й върху главата на някой минувач, но за съжаление е паднал. Жалко, беше добър човек, на всеки искаше да помогне”, заключи съседът.

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на Спешен център – Дупница и криминалисти. Медиците само са констатирали смъртта на 67-годишния мъж. Според тях той е починал от политравми секунди след падането.

Въпреки това тялото на Пламен Белчев е закарано за аутопсия в Кюстендил. За случая е уведомен дежурен прокурор в Дупница.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.