„Неотъпкана пътека“ в Ковачевица представя магията на класическата камерна музика

„Неотъпкана пътека“ в Ковачевица представя магията на класическата камерна музика

Тазгодишното пето издание на фестивала за камерна музика „Неотъпкана пътека“ ще представи световната премиера на нова камерна творба за клавирен квинтет от Добринка Табакова, специална поръчка по случай юбилея на фестивала, съобщиха за DarikNews.bg организаторите.

От 3 до 9 август любителите на музикалното изкуство ще имат възможност да се насладят на камерни шедьоври от Брамс, Шонберг и Дохнани, както и по-рядко изпълнявани творби за разнообразни ансамбли и певци от Бърнстейн, Бацевич и Монгoмъри.

За първи път в България ще гостуват световноизвестните музиканти Рандъл Скарлата, баритон (САЩ) и Макс Бейли, виола (Великобритания). Към екипа с вече познатите от предишни издания музиканти ще се включат и Дора Димитрова, цигулка (САЩ/България) и Вяра Шуперлиева, пиано (България/Aвстрия).

Тази година ще разширим програмата „Пътеката е ваша“. В Ковачевица ще ни гостуват трима млади български композитори – Лора Ал Ахмад, Светлин Христов и Петър Керкелов, които ще напишат нови камерни творби за музикантите на фестивала.

Продължаваме и образователната програма „Пеещи сърца“ за деца от региона, съобщават още организаторите на фестивала. Програма на фестивала: 3 август – Неврокопска митрополия, Гоце Делчев, 4-6 август – Читалище „Светлина“, Ковачевица; 9 август – Епископска базилика на Филипопол, Пловдив.

Повече информация за инициативата „Неотъпкана пътека“, за програмата, отделните прояви и изпълнителите може да бъде намерена на интернет страницата на фестивала.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *