„Никмар Канстракшън“ получи експресно 300 000 лв. за подмяна на плочките в ОДЗ „Слънце”

„Никмар Канстракшън“ получи експресно 300 000 лв. за подмяна на плочките в ОДЗ „Слънце”

Само с 500 лв. под прогнозната цена от 250 000 лв. без ДДС и с 80 от общо 100 възможни точки мощната петричка фирма „Никмар Канстракшън“ на Николай Влахов спечели поръчката за обновяване двора на ОДЗ „Слънце” – гр. Петрич”, информира „Струма“. Освен че успя да запази офертата си около планираните пари, „Никмар Канстракшън“ получи и друго предимство като единствен кандидат да ремонтира двора – комисията успя в едно заседание да разгледа документите на фирмата, всички параметри на офертата й, да я оцени и да я предложи на кмета на Петрич Димитър Бръчков за сключване на договор.

Срещу 299 400 лв. с ДДС, които се отпускат по оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“, петричката фирма се ангажира да подмени компрометираните тротоарни плочки в двора, който се ползва за игра от 112-те деца в градината, и да изглади напуканите настилки. В ангажиментите й са още възстановяване на зелените площи и доставка на нови съоръжения за игра. Фирмата е обещала да свърши всичко за 150 календарни дни.

Обществената поръчка е най-бързо финализираната в община Петрич. А тук конкуренцията е огромна, защото от началото на годината през няколко дни се обявява нова поръчка и процесът не спря дори и по време на извънредното положение. Само на 12 юни например има обявени процедури за избор на изпълнител за аварийно възстановяване на коритото на дерето в с. Кавракирово /прогнозната стойност е 1 141 307.95 лв. без ДДС/, строеж на Център за рехабилитация и интеграция / 989 166.66 лв. без ДДС/, изграждане на социални жилища за групи в неравностойно положение /610 944.44 лв. без ДДС/ и за доставка на модулна система за реакция при кризисни ситуации в Петрич.

От началото на годината до момента общината е обявила 26 обществени поръчки.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *