Николай Нанков: Само мускулите на Спецов не стигат

Николай Нанков: Само мускулите на Спецов не стигат

„Като бивш регионален министър и като политик от област Ловеч ме боли да съобщя, че довършването на автомагистрала “Хемус” отново става химера – връщаме се в изходна позиция преди времето, в което ГЕРБ я определи за топ приотитет и задели пари нея. Защото днес тези пари бяха взети и ще бъдат похарчени от “новата власт, но не за “Хемус”.

Това написа във Фейсбук бившият регионален министър Николай Нанков.

„Край! Колкото и да замазват и лъжат, че строителството на аутобана няма да спира, служебните министри на Румен Радев направиха точно това! Изчегъртаха и аутобана на Северна България!

Министрите, които управляват без народът да им е дал властта, са взели готовите пари за довършването на „Хемус“, осигурени от кабинета „Борисов 3“ основно от отличната работа на приходните агенции и ги пренасочват към други политики. Парите бяха заделени по сметка на МРРБ в БНБ и трябваше да са гаранция пред избирателите, че магистралата ще е готова 2024 г., както ГЕРБ обеща.

Сега близо половин милиард от тези готови пари ще бъде пренасочен – защото само мускулите на Румен Спецов не стигат, за да осигури НАП свежи пари. Защото правителството не може да намери средства за така важните дейности за битка с последиците от пандемията. А ние го правехме! Работехме. Не пипахме вече заделеното.

За да замажат очите на хората са казали, че 81 милиона лева дават за текущи дейности по строителството на“Хемус“ до края на 2021 г. А след това щели пак да отделят пари. Някой вярва ли им?!

Така е – дойдат ли леви на власт, бързо започват да харчат спестеното от десните. Е, вече започнаха! Но няма да спрат!

И, между другото – сами си опровергаха мита, че парите за „Хемус“ са откраднати. Не, стояха си заделени в БНБ. Те сега ги взимат, за да прикрият управленската си немощ!“, завършва Нанков.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *