Николай Шушков встъпи в длъжност, обеща нулева толерантност към корупцията

Николай Шушков встъпи в длъжност, обеща нулева толерантност към корупцията

Новият областен управител на Благоевградска област Николай Шушков встъпи в длъжност. Тази сутрин в 9 часа той официално пое поста от досегашния губернатор Бисер Михайлов, който му връчи решението за назначение на Министерски съвет.

Предаването на властта стана в дух на приемственост пред обективите на фоторепортерите. Михайлов пожела на новия губернатор успех с предизвикателствата, свързани с организирането на предсрочните парламентарни и кметски избори. Той посочи, че оставя на наследника си работеща и подготвена администрация.

Николай Шушков увери, че ще насочи усилията си към гарантиране честността на двата вота. Той благодари на служебния премиер Стефан Янев за това, че го е поканил да поеме ръководството на областната администрация в Пиринско.

„Осъзнавам голямата отговорност и тежест, която ляга на плещите ми. Много са задачите, които трябва да се решат“, заяви той.

Основната му задача ще бъде да осигури и гарантира честни парламентарни и кметски избори. „Искам да уверя, че контролът и помощта, която ще оказва държавата ще е на високо ниво. На първо място поставяме провеждането на честни, прозрачни и законосъобразни избори. Нашата политика ще бъде нулева толерантност към корупцията и спазване на законността“, подчерта новият областен управител.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *