Нинова подхвана Христо Ковачки в Кюстендил

„Днес в Кюстендил на празника на черешата се срещнах с много хора, които страдат от модела на задкулисие и зависимости, който е проникнал дълбоко на всички нива в държавата. Те ми задаваха два въпроса: как може изкупната цена на черешите да е 90 ст., а в София да се продават за 7 лв. и вярна ли е излязлата в медиите информация, че НАП са опростили огромни задължения на Христо Кавачки?

Този човек дължи пари за обезщетения на десетки хора, пенсионирани в Бобов дол. Дължи милиони на хазната и може ли някой да е решил да ги отпише като несъбираеми?“, възмутена е Корнелия Нинова, председател на БСП.

„Питам служебния министър на финансите вярно ли е информацията за опростени пари на фирми на Христо Ковачки? Има ли държава, която да го накара да плати на работниците? Вярно ли е, че да ги притискали да подпишат, че са си получили цялата сума, а са плащали само част от нея?“, чуди се още тя.

„Обещах на хората истината и ще я търся заради тях. За едни – милиони, за други жълти стотинки за достойния им труд. Пред земеделските производители поех ангажимент да се преразпределят субсидии към производство на български плодове и зеленчуци, да се построят пазари и тържища, където да излагат пряко стоката си и прекупвачите да не им извиват ръцете“, зарече се лидерът на левицата.

„Ще възобновим предложението си отпреди три години за държавно предприятие за изкупуване, каквото има в Румъния. Българското земеделие ще стане приоритет и нашата земя ще храни българския народ“, убедена е Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *