Нинова прекроява листите на БСП за 11 юли, ножица и в Благоевград

Нинова прекроява листите на БСП за 11 юли, ножица и в Благоевград

Сериозен ремонт се очаква да претърпят червените листи за предсрочните избори на 11 юли. Официално никакви рокади още не са утвърдени – всичко това предстои, но вече има няколко имена, които са били споменати на Изпълнителното бюро на БСП като неуспешни водачи.

Един от градовете, където тече голяма вътрешнопартийна драма, това е Перник. Водач на социалистите в миньорския град беше Стоян Мирчев, но неговата кандидатура беше посрещната на нож от местната организация. Освен това Нинова започна открита война с кмета на града – червения Станислав Владимиров. Тъй като конфликтът в Перник е постоянен и ескалира, най-вероятно Корнелия Нинова няма да иска да рискува и ще се опита да постигне компромис с друга кандидатура.

Кюстендил е друга ябълка на раздора в БСП. Соцлидерката изпрати за водач там Румен Георгиев. Един от основните му проблеми обаче се оказа фактът, че той е малко известен.

Освен това между организациите в Кюстендил и Дупница има тежко противопоставяне, което се отразява пагубно на изборните резултати.

Подобно е положението и във Видин. За водач там беше пратен Филип Попов, когото местната организация не желаеше да приеме. За капак общинската и областната организация на БСП в региона са в остър конфликт.

В Благоевград нещата също не изглеждат никак розови. Резултатът на БСП в града беше незавиден – партията остана едва на четвърто място.

„Въпреки това не вярвам Корнелия да смени водача Георги Михайлов… По-големият проблем в Благоевградско е, че в половината градове в региона организациите се карат. Да не говорим, че са под контрола на партийния враг на Нинова Кирил Добрев”, коментира пред Lupa.bg червен депутат.

Кирил Добрев бил в основата на проблемите и в Габрово. Водач в града беше Крум Дончев и конкретно около неговото име големи бъркотии нямаше. Втората в листата обаче – Кристина Сидерова, била човек на Добрев и точно това мътело водата на социалистите.

Подобни трусове имало и във Враца, Хасково, Разград…При всички случаи слабият изборен резултат на 4 април принудил лидерката на БСП да преосмисли кадровата си политика и да направи сериозно разместване не листите и техните водачи.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *