Новаков, Ковачев и Радев са тримата най-влиятелни български евродепутати

Новаков, Ковачев и Радев са тримата най-влиятелни български евродепутати

Андрей Новаков, Андрей Ковачев и Емил Радев от ЕНП/ГЕРБ са тримата най-влиятелни евродепутати от България през 2020 г. Това показват данните от престижна класация на неправителствената организация VoteWatch. Тя наблюдава дейността на европейските институции и оценява евродепутатите от всички страни-членки.

Това е и първата класация, която се прави на основата на две ключови влияние: политическо – способност да се променя законодателството, да се печелят гласове и да се оформят дебати; и социалното – способността да достигнеш до хората, да изместиш публичния разговор и да изградиш общност за подкрепа.

Анализът е на базата на едногодишен период- до август 2020 година, пише пик.

В класацията се представят кратко и самите евродепутати:

“Андрей Ковачев е един от заместник-председателите на групата на ЕНП, както и ръководител на националната си партия ГЕРБ в Европейския парламент. По време на предишния мандат той беше квестор на ЕП и заместник-председател на комисията по външни работи. Ковачев е отговарял за отношенията на ЕС с международни организации”, посочват съставителите на подредбата.

Неговият колега Андрей Новаков е описан като “един от най-младите евродепутати, и координатор на Комитета за регионално развитие за ЕНП. Той също е член на бюджетния комитет и делегацията за Албания. Новаков е известен с усилията си за стимулиране на младежкото предприемачество, увеличаване на финансирането по „Хоризонт 2020“ и с работата си за Европейския фонд за приспособяване към глобализацията, подкрепящ онези, които са загубили работата си”.

Емил Радев е представен като втори мандат евродепутат. “Той е заместник-председател на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Освен това е член на комисията по петициите. По време на предишния мандат Радев беше член на комисията по правни въпроси”, припомнят авторите на проучването.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *