Новата академична година в ЮЗУ „Неофит Рилски“ започна

Да бъдат много инициативни, да изискват много от своите преподаватели – това посъветва първокурсниците от Факултета по изкуствата проф. Йордан Гошев, зам. ректор „Информационно обслужване, медии и кариерно развитие“ в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград.

“Започваме началото на академичната година присъствено, но най-вероятно през декември обучението ще е дистанционно. Нашата идея е дисциплините, които са практически, да бъдат присъствени и по-активни в този период“ – това казва в интервю за Радио Благоевград проф. Йордан Гошев. Той уточни, че тази учебна година са приети около 190 първокурсници във Факултета по изкуствата.

„Има една трайна тенденция, винаги има траен интерес към нашите специалности. Това означава, че предлагаме на кандидатите едно добро образование. Новата специалност „Аудио-визуални изкуства и продуценство в развлекателната индустрия“ – това е нещо, които липсва на пазара, особено когато става въпрос за продуцентство в областта на изкуствата. Поради тази причина се ориентирахме към такава интердисциплинарна специалност.“

Факултетът по изкуствата привлича студенти и от други държави, има траен интерес от съседните Гърция и Македония. На обучение по програма „Еразъм+“ тук пристигат студенти от европейски университети, а студенти от ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград пътуват по същата програма в различни европейски страни – Италия, Финландия и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *