Нова група се ражда в ОбС-Благоевград с председател Калоян Ханджийски

Нова група „Свободни демократи“ се сформира днес в ОбС – Благоевград. Заявление за учредяването й внесе вчера Калоян Ханджийски в качеството на неин председател. Това е петата група в местния парламент на Благоевград след тези на ПП „Партия на зелените“, ГЕРБ, БСП и Местна коалиция ЕНП, пише в. „Струма“.

В новата фракция заедно с К. Ханджийски от ДСБ се включва и Мирослав Чолев, елитният футболен съдия Георги Иванов – благоевградският Гонзо, който е в ОбС от ПП „Съюз на свободните демократи“, както и Валери Манов, станал независим съветник, след като Албина Анева го отлюспи от квотата на ПП МИР, през чиято гражданска квота той седна в пленарната зала.

„По правилник създаването на група изисква минимум 4 човека, отдавна обмисляме тази идея и водим разговори, за да имаме по-голяма тежест и по-сериозно представителство в ОбС“, посочи К. Ханджийски причината за регистриране на новото обединение.

„Всички сме демократи с проевропейски убеждения, досега не сме имали различия по основни теми, обсъждани в ОбС, което ни дава основание да смятаме, че ще станем силен отбор“, допълни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *