Нова измама: Есемес от “голата Бети“ дере жестоко пенсионери

Пошла измама дере възрастни хора в България. На фона на вихрещата се пандемия с COVID-19 и извънредното положение, въведено в страната ни, нагли схемаджии се опитват да вземат пари от пенсионерите.

Възрастните хора са най-засегнати не само от коронавируса, но и са най-честата жертва на ало измамниците, които се възползват от факта, че рядко те могат да работят с модерните технологии и телефоните.

Читател на сигнализира за поредна наглост на бандитите, които са измислили как да измъкнат пари дори от най-бедната част на населението ни.

По думите на Иван Тодоров от номера 144 344 и 144 333 измамниците изпращат есемес със следния текст: „Казвам се Бети, искате ли да ви изпратя гола снимка?“.

Дори отказът на услугата струва 6 лева и всъщност представлява абонамент, който начислява голяма сума към сметката. Към този момент неговата вече възлиза на 246 лева, оплаква се мъжът.

Заради Закона за защита на личните данни от мобилния оператор нямат право да му кажат чия собственост са въпросните номера.

Възрастният мъж е възмутен от наглата схема на обирджиите и предупреждава хората да не се подлъгват по подобни провокативни и пошли измами.

Междувременно от МВР отново предупредиха възрастните хора да внимават. Според органите на реда телефонните бандити вече искат пари уж за лечението на близък, болен от коронавирус.

„Този сценарии е много автентичен в момент на пандемия, но не трябва да се подлъгвате. Никой доктор не би искал пари по телефона“, алармират униформените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *