Нова мода – ваучери за подкуп на катаджиите! Най-малко 100 кинта

Нова мода се вихри между шофьори и пътни ченгета от близо месец, пише Lupa.bg по думите на столичен катаджия. Вместо традиционната двайсетолевка, тарикати връчват на органите на реда талон за безплатно пазаруване.

Все по-изобретателни стават водачите в издънка, като чрез ваучер те се надяват да минат по-леко в съда, защото едно е да си дал пари на катаджия, друго е да си му връчил едно талонче. Пред съда те доволно обяснявали, че това не е подкуп, а жест към тежката работа на фуражките.

Ваучерите, с които се снабдявали пътните ченгета били на стойност максимум 50 лева, съвсем рядко баровци връчвали по-голяма цифра.

В последната година все по-често има задържани за подкуп шофьори, именно заради това явно част от тях решили да прибегнат до по-модерния начин да избегнат акт и отнемане на точки.

С условна присъда с глоба (обикновено 500 лева) до половин година затвор се разминават тарикатите, които бутат пари на служителите с бели шапки. Най-честите банкноти, които влизат в действие са тези от 20 и 50 лева. По 100 лева вадили баровците със скъпи коли, защото за тях било унижение да връчат по-слаба банкнота.

Задържат се предимно шофьорите, които предлагат подкуп. Имало е все пак и доста редки случаи, при които пътни ченгета са спипани да прибират двайсетолевки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *