Нова напаст! Крадци причакват пенсионери пред пощите

Нова напаст! Крадци причакват пенсионери пред пощите

Апаши мамят пенсионери с банкнота от 20 лв. Причакват старците пред пощенските клонове след като вземат пенсии, заговарят ги и им обясняват, че най-вероятно са си изпуснали двайсетачката.

Целта им е да извадят цялата сума пред тях и да започнат да я броят, след което атакуват, разкриха пощенски служители пред „Телеграф“. Буквално всяка седмица има подобни случаи, за които се подават и сигнали в полицията.

Измамниците проучват първо кога се раздават пенсиите в пощенския клон, който са нарочили за наблюдение в търсене на жертви. Обикновено влизат вътре за дребна услуга и винаги чакат с тях да влезе и някой възрастен човек, за да може да чуят нужната им информация. Вече след като разберат, от ранни зори застават на метри от входа и си набелязват старец за обиране.

Изчакват го да излезе и тръгват след него. След около десетина метра го заговарят, обясняват му, че си е изпуснал 20 лв. на улицата. „Извинявайте, тези пари ваши ли са, намерих ги сега на улицата. Пребройте си отново сумата“, обикновено гласи подмамващото изречение, споделиха пощенски служители. Целта е пенсионерът да извади цялата сума и да започне пред тях да я преглежда. В това време апашът я дърпа и бяга.

От МВР призоваха хората да са бдителни, да не се доверяват на никого и предупредиха за още една схема, която въртят измамниците. Те по същия начин държали банкнота, но се представяли за пощенски служители, които уж объркали сумата и карали бабите и дядовците да броят наново на улицата. По този начин преди около два месеца бяха обрани двама пенсионери в кв. „Гео Милев“, а бандитът бе задържан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *