Новите мерки за бизнеса: Пари няма – действайте

Новите мерки за бизнеса: Пари няма – действайте

„Пари в бюджета за продължаване на съществуващите мерки няма.Правителството прехвърля средства от различни пера на бюджета, за да се продължат мерките за подпомагане на работодателите. 810 млн. лева са били пренасочени за обезпечаването на мерките. Това е налагало актуализация на бюджета, но такава не бе направена. Всяка една мярка, която обявяваме ще бъде финансова обезпечена. Това заяви вицепремиерът и служебен министър на труда и социалната политика Гълъб Донев пред БНТ.

На старта на новия туристически сезон и на финала на пандемията от коронавирус, туризмът ще бъде основен акцент в работата на правителството. Всички усилия са насочени в съживяването на българския туризъм. Ще предприемем мерки и за привличане на чуждестъранни туристи, каза още Донев. 30 000 ученици ще бъдат насочени към безплатни почивки на Българското Черноморие. Всички в туристическия бранш ще усетят ползите от тази мярка. За целта са предвидени 15 милиона лева, разясни той.

„Ще има и други нови мерки, насочени към туристическия сектор. Договаря се да има безплатни плажни принадлежности. Предприемат се мерки за привличане на румънски туристи, както и да няма карантина. Предприемат се редица мерки, свързани със семействата с деца. Ще се въведат облекчения за влизащите у нас деца до 15 г. Това ще облекчи бюджета на семействата. Преговаря се с чуждестранните туроператори да рекламират България като безопасна дестинация. Първите стъпки за нормален туристически сезон са направени“, обясни Гълъб Донев.

„Пенсионерите ще продължат да получават помощта от 50 лева. 60/40 всички сектори в страната работят без ограничения“, увери той. Мерките обаче не са дали добър резултат по отношение на макроикономическата стабилност на страната, категоричен е социалният министър.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *