Новите четирима заразени с коронавирус в Пернишко са от Трън

Установените 4 нови случая с положителни проби за коронавирус в Пернишка област са от Трън, съобщиха от РЗИ. Те са констатирани при планирано провеждане на изследвания в домове за стари хора, което тече на територията на цялата страна.

В Трън са изследвани 39 души персонал чрез PCR тест за COVID-19. Положителни са резултатите на част от персонала – двама души от Центъра за социални услуги от резидентен тип и двама от Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Заболелите са в добро здравословно състояние и не се налага хоспитализация. Връчени са предписания за 28-дневна домашна карантина на четиримата, като след изтичането й ще бъде взет нов материал до отчитане на два отрицателни PCR теста.

Екипи на дирекция „Надзор на заразните заболявания“ към РЗИ – Перник извършват масово пробонабиране на носогърлени секрети на всички домуващи лица.

Към днешна дата поставените под карантина лица в област Перник са 441, от тях 308 са в община Перник, 85 в община Радомир, 21 в община Брезник, 11 в община Трън и по 8 общините Земен и Ковачевци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *