Новият собственик на замразения ваканционен комплекс в с. Баня иска 79 хил. куб. м минерална вода

Новият собственик на замразения ваканционен комплекс в с. Баня иска 79 хил. куб. м минерална вода

Близо 79 хил. куб. м минерална вода иска новият собственик на замразения заради дългове преди години ваканционен комплекс в разложкото село Баня. Това е почти завършен обект, граничещ с общинския минерален плаж, за който „Струма” писа, че е закупен от един от най-големите бизнесмени в България – Паскал Дойчев.

Искането за разрешително е от столичното дружество „Проектна Компания Комплекс Баня“, представлявано от Милена Антова. Едноличен собственик на капитала е представляваното от същата дама дружество „Гранд Хотел Мениджмънт“, което стопанисва и четиризвезден хотел в Банско. Двете дружества са с един и същи адрес на управление – бул. „България”, район Витоша, София.

Исканото количество вода е за 2.5 л/сек. средноденонощен дебит, или годишно водно количество от 78 840 куб.м. Срокът на действие на разрешителното е за 10 години. Водните количества са необходими за захранване на обекта, чието търговско наименование е Ваканционно селище „Баня СПА и Уелнес Ризорт“, пише в искането. То ще бъде разгледано на предстоящата идната седмица сесия на местния парламент и вече се разглежда от постоянните комисии.

По данни от Търговския регистър дружество „Проектна Компания Комплекс Баня“ е регистрирано с капитал от 6 020 000 лева, състоящ се от 602 равни дяла, които са притежание на едноличния собственик „Гранд Хотел Мениджмънт“. Паричната вноска в капитала е в размер на 500 000 лева, а цялото движимо и недвижимо имущество – земята, върху която е изградено ваканционното селище с площ от почти 28 дка, сградите и оборудването в тях, са внесени като непарична вноска в капитала. Там фигурира и търговска марка „Баня СПА и Уелнес Ризорт“, като стойността на цялата непарична вноска е в размер на 5 520 000 лв.

Припомняме, че новият собственик на ваканционното селище прояви интерес и към общинския минерален плаж, който граничи с ваканционното селищев с. Баня. След проявения интерес през февруари месец тази година Общинският съвет в Разлог даде съгласие за откриване на процедура по определяне на концесионер за минералния плаж. Концесията е за строителство и управление на спортно-оздравителен воден комплекс.

На предстоящата сесия общинските съветници ще разгледат още искания по одобрени вече разрешителни за водоползване. Те са входирани от хотелиери в селото и са както за удължаване на срока на разрешителни, така и за увеличаване на водните количества.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *