Нови мерки: По-малко места в заведенията и без групови събирания

Нови мерки: По-малко места в заведенията и без групови събирания

Намаляване на капацитета на заведенията, опашките пред дискотеката с отстояния два метра между чакащите и само по двама, гласи предложение на Българската асоциация на заведенията (БАЗ). Предстои ръководството й да се срещне с представители на здравното министерство по-късно днес, за да обсъди мерките за продължаване на работата на заведенията, въпреки нарастващия брой на заболелите от COVID-19.

По думи на председателя на БАЗ Ричард Алибегов, ограничителните мерки, които останалите страни въведоха по отношение на заведенията – нямат никакъв здравен ефект, а единствено ще доведат до масов фалит на бранша в чужбина.

„Нямаме болен персонал”, категоричен бе той, като допълни, че това е доказателство за високото ниво на хигиената и дезинфекцията в обектите. Справка в столична община също разкрива, че от 1000 проверени заведения,

има само 4 акта, докато в градския транспорт честитките са 17.

Сред останалите предложения на асоциацията са по-чести проверките от инспектори на РЗИ и МВР.

„Искаме, когато дойдат при даден колега и констатират нарушение, обектът му да се запечата.”, заяви Алибегов. Не е изключено и налагането на финансова санкция.

По отношение на изискването за носене на предпазна маска, той коментира, че в началото на пандемията представителите на асоциацията са обсъждали

въвеждането на шлемове с логото на нощното заведение,

с които младежите да изглеждат добре и на снимки. От БАЗ увериха, че персоналът по заведенията е напълно оборудван с предпазни средства.

„Ще разиграем всякакви сюжети, за да може при евентуално покачване на случаите, да въвеждаме нови мерки”, обобщи той.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *