Нови случаи на коронавирус в Разлог, сред заразените е и детски учител

Нови случаи на коронавирус в Разлог, сред заразените е и детски учител

„Два нови случая на COVID-19 са открити в нашия град“, съобщи кметът на Община Разлог и председател на Общинския кризисен щаб инж. Красимир Герчев. Заразените са настанени в местната болница, като единият от пациентите е в задоволително състояние, а другият е с лека симптоматика.

Поради фактът, че единият от болните е детски учител в ДГ № 5, са предприети всички действия, предписани от инспекторите на РЗИ при подобни ситуации.

Ще бъдат направени PCR тестове на 14-членния персонал на детската градина, както и на 10 деца от групата на учителката.Детската градина ще бъде затворена, по предписание на РЗИ до излизане на резултатите от пробите.

През това време ще бъде направена цялостна дезинфекция на учебното заведение.

Община Разлог разполага с всички необходими инструменти за провеждане на съответните мероприятия, предписани от РЗИ, информира кметът инж. Красимир Герчев и апелира, независимо от премахване на редица от мерките, свързани с пандемията, да се спазва дистанция, да бъдат ограничавани, по възможност, събиранията на хора на закрито, да се спазва добра лична хигиена и дезинфекция.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *