Нови 102 случая на COVID-19 в Гърция, в Турция 214 са починали

Гърция съобщи за нови 102 случая на заразяване с новия коронавирус, сред които са 20 души на круизен кораб и мигрантка, търсеща убежище, която е родила в болница в Атина, предаде агенция Ройтерс.

Властите съобщиха, че се опитват да проследят откъде се е заразила мигрантката, като допускат това да е станало в болницата. Жената е живеела в лагера Рицона, близо до Атина, където са настанени около 2500 души. Тя е първият официален случай на зараза с COVID-19 при мигранти, живеещи в лагери в Гърция. Сред останалите обитатели на лагера Рицона няма случаи на COVID-19.

Гърция съобщи за първи случаи на новия коронавирус в края на февруари. Към момента в страната има 1314 заразени, а починалите са 49, предава БТА.

През последните 24 часа още 46 души са починали от коронавируса в Турция, с което общият броя на жертвите на COVID-19 в страната достигна 214 души, съобщи турският здравен министър Фахреттин Коджа, предаде Анадолската агенция.

Министърът посочи, че за последното денонощие са установени още 2 704 нови случая на заразени с коронавирус в страната, с което общият брой на заразените е достигнал 13 531 души. Общо 243 пациенти с коронавирус вече са изписани от болница след приключване на лечението, съобщи министърът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *