Нови 44 заразени с COVID-19, Сатовча пламна

Нови 44 случая на заразени с коронавирус са установени у нас за последното денонощие, съобщи в неделя сутринта секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Общо 1126 проби са направени през последния ден. От новозаразените 17 души са постъпили в болница. Общият брой на зразените в България до момента е 1955.

90 са смъртните случаи, като за последните часове са починали двама мъже. Единият е на 66 години с онкологично заболяване. Доц. Димов уточни, че след два отрицателни PCR теста, на 4 май на пациента е направен нов PCR тест, който е дал положителен резултат. Вследствие на развита остра дихателна недостатъчност се е стигнало до летален изход. Мъжът е починал в „Пирогов“.

Вторият мъж, който е починал, е на 80 години с редица придружаващи сърдечни заболявания. Той е починал в Александровска болница.

15 души са заболели в Благоевградско, като в община Сатовча има огнище на коронавирус. РЗИ е предприела всички епидемични мерки и са установени контактните лица на първия случай.

3 нови случаи има регистрирани на заразен медицински лица, като две са на медицински сестри и един на лекар, и тримата са в „Пирогов“.

Пет деца за заразени за последното денонощие, като най-малкото дете е на година и половина.

Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Новите заразени са констатирани в областите София (7 случая), Благоевград (15 случая), Пазарджик (5 случая), Видин (4 случая), Кюстендил (4 случая), Ямбол (3 случая), Плевен (2 случая), Кърджали (1 случай), Монтана (1 случай), Враца (1 случай) и Сливен (1 случай).

Най-много заразени до момента има в София – 830 души. От всички 1955 констатирани с COVID-19 – 955 са мъже и 1000 са жени.

389 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 56 от тях са в интензивни структури.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 209 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *