Ново масово изследване с PCR тестове в Симитлийско

Ново масово изследване с PCR тестове в Симитлийско

Второ масово изследване с PCR тестове ще бъде извършено в община Симитли. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

В четвъртък ще бъдат тествани полицейски служители, служители в дирекцията „Социално подпомагане“, здравни работници и други. Вторият етап на проверка на здравния статус обхваща лица, които не са на пряко подчинение на местната власт, но изпълнението на служебните им е пряко свързано с обслужване нуждите на населението в община Симитли.

Тестването на хората от т. нар. „първа линия“ е от изключителна важност за всички в община Симитли. Тестовете са осигурени от община Симитли. И втората масова проверка ще бъде извършена по най-сигурния метод – чрез теста PCR, който отчита наличието на вирус в организма чрез анализ на гърлен секрет.

В събота бяха тествани 200 от активно работещите в администрацията в община Симитли. Добрата новина е, че от всичките проби няма нито една положителна, съобщава Пиринско.ком.

Продължава осигуряването на защитни и предпазни средства при необходимост за населението в община Симитли. За което координация води общинският щаб. От там отново изразяват признателност към дисциплината на масовото население и отново призовават за социална отговорност.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *