Нов асфалт върху 20-километровия път Първомай – Габрене

Нов асфалт върху 20-километровия път Първомай – Габрене

Кметът на община Петрич – Димитър Бръчков, провери на място работата по полагането на първия пласт нов асфалт по четвъртокласния републикански път от село Първомай до село Габрене. Шосето води към осем села в Подгорието и основен ремонт не е правен, откакто е въведен в експлоатация. Цялостният ремонт на 20-километровия път включва още нови тротоари в селата, които пресича, отстраняване на проблемите със съществуващите водостоци и направата на нови, където е наложително, както и разширяването им. Сменя се и основен водопровод – 1 км в село Самуилово, през което минава подгорският път.

Мащабният проект се финансира с държавни средства. Успоредно с подгорския път започна и ремонтът на две улици в града – „Солунска“ и „Елтепе“. Кметът Бръчков се срещна с местни жители. Той обясни, че с решение на общинските съветници тези две улици са прехвърлени в собственост на държавата, за да бъдат цялостно благоустроени, тъй като общинският бюджет няма този резерв от средства. Със средства на Общината е подменен водопроводът на двете улици, ще бъдат изградени и тротоарите.

Кметът увери, че се прави всичко възможно строителните дейности да бъдат завършени. Той допълни, че няма да спре комуникацията с регионалното министерство относно преустановения ремонт на улиците. Дотогава почистваща машина за метене и миене ще минава по улиците „Солунска“ и „Елтепе“, когато не е дъждовно, за да сведе до минимум прахоляците, които се вдигат при преминаването на колите. Двете улици в град Петрич поемат трафика на товарни автомобили между двата гранични пункта – „Златарево“ и „Кулата“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *