Нов режим на водоподаване в Перник и околните села

„ВиК“ Перник въведе нов режим на водоподаване, съобщиха от дружеството. Жилищата в централната градска част, кварталите „Тева“, „Мошино“, „Изток“, гр. Батановци и селата Люлин, Мещица и Витановци ще имат вода от 12,00 ч. до 22:00ч.

Чешмите на живеещите в селата Големо Бучино и Дивотино, както и в пернишките квартали „Ралица“ и „Могиличе“ и квартал „Кало“ в село Рударци ще текат от 13:00ч. до 23:00ч. Един час по-късно ще идва водата в пернишкия квартал „Калкас“, махала „Шевърляк“, жилищните блокове в кв. „Бела вода“ и селата Богданов дол, Черна гора, Ярджиловци и Лесковец, предава БТА.

Селата Драгичево, Рударци, Кладница и екоселището „Делта хил“ ще получават вода от от 6:00ч. до 22:00ч. Най-дълго ще се радват на живителната течност живеещите в пернишкия квартал „Църква“ – от 6:00ч. до 23:00ч.

Досега чешмите на перничани течаха по седем часа в денонощие – от 15,00ч. до 22,00ч. С пускане в експлоатация на новия водопровод от Мало Бучино режимът допълнително ще бъде облекчен, като ползващите вода от язовир „Студена“ населени места ще имат вода през целия ден – от 6,00ч. до 22,00ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *