Нойзи: Не може ли Гоце да е македонец от български произход и да вървим напред?

След като стана ясно, че българо-македонската комисия по историческите въпроси не се договори за Гоце Делчев реакциите не закъсняха. И нас се чудят защо съседите ни толкова упорстват да се примирят с признанието, че Гоце Делчев е с българско самосъзнание. В Северна Македония обаче нещата съвсем не стоят така, въпреки че и премиерът Зоран Заев и нашият министър-председател Бойко Борисов не веднъж са заявявали желанието си да празнуват заедно Деня на Гоце Делчев.

Темата коментира и Ивайло Цветков – Нойзи. Ето какво сподели той в профила си във фейсбук:

„Добре, де, аз – като наследник на истински българи от рода Лаковски от Щипско (а не некви “северни”) – имам предложение: не може ли да формулираме нещо от сорта, че Гоце е македонец от български произход, и да вървим напред към интеграция на “северните македонци” в ЕС? Щот сме 2020? Ние ще си знаем, че са българи, а не нещо друго, те ще си се мислят за македонци (wink-wink), и ние, като българи, да си даваме сметка, че т. нар. “маке-нация” е като VAR – не е честно, но е там и няма да си отиде“.

И добави още:

„Ерго, да извлечем възможното най-добро от ситуацията. Без нито за миг да забравяме българската кръв, пролята за тази справедлива, но, уви, неосъществена и вече неосъществима мечта. Щот така сме в нещо като infinite loop – докато омразата (и самоомразата) е обиколила малкия ни балкански свят, любовта все още си обува своите Nike Airs“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *