Нормализира се обстановката в област Благоевград след поройния дъжд

Нормализира се обстановката в област Благоевград след поройния дъжд в събота. Почистено е свлачището в района на пътен възел „Сандански“ на автомагистрала „Струма“.

Отстранени са паднали дървета, наноси от кал и камъни по пътищата в района на Белица и Якоруда, както и по пътя Добринище – Гоце Делчев. Екипи на ОПУ – Благоевград и днес продължават почистването на основните пътни артерии в областта. Почти напълно е унищожена селскостопанската реколта в село Гостун, община Банско, след падналата градушка, съобщи кметския наместник Илия Белев.

Нормална е ситуацията в Сандански след поройния дъжд. Вследствие на валежа бяха наводнени жилищни и обществени сгради в града и селата. Община Сандански е започнала веднага отстраняването на тежките последици от бурята.

Прекършените дървета и свлачища на няколко места са отстранени от уличните платна. Падналият електрически стълб на бул. “Свобода” е обезопасен и ще бъде възстановен. Отпушени са уличните шахти. С помпи от противопожарни коли са отводнени приземни етажи и мазета. Днес работата по отстраняване на последствията от поройния дъжд продължават.

Ситуацията в Мелник и околните села е нормализирана след падналия пороен дъжд. Дейностите по почистване на пътищата е продължила до ранните часове на днешния ден, съобщи кметския наместник на Мелник Сашо Филипов.

Най-сложна е била ситуацията на пътя Кърланово – Мелник, но пътния участък вече е почистен и движението е възстановено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *