Носят храна и лекарства на възрастните хора в петричките села

Работещите в звено „Домашен социален патронаж“ при доставянето на храната на нуждаещите се в община Петрич ще питат живеещите сами и в невъзможност да се движат възрастни хора за нуждата им от лекарства. Кметовете и кметските наместници на съответните населени места ще съдействат за доставянето на лекарствата по селата, а в града служители на Общинска администрация ще ги носят до адрес. Това е поредната адекватна мярка, която кметът на общината Димитър Бръчков предприема в ситуация на извънредно положение.

От неговия екип уверяват, че услугата за доставянето на храната ще се извършва в съответствие с всички хигиенно-санитарни изисквания и засилен контрол – задължително ще се ползват предпазни медицински маски и ръкавици от работещите в звено „Домашен социален патронаж“.

Няма да се влиза в домовете на хората, които са в състояние да се движат. Ще се влиза особено прецизно, без да се осъществява пряк контакт, единствено при възрастните хора, които са в невъзможност да се обслужват и нямат близки хора при себе си. Това е разпореждането на кмета Димитър Бръчков.

Още от днес храната, която се доставя от Домашен социален патронаж вече ще бъде в еднократни съдове за употреба. Преди три години беше разширен обхватът на социалната услуга, за да се стигне до всички уязвими групи и в селата на община Петрич. При необходимост за връзка със звено „Домашен социален патронаж“ телефонът е: 0745/6 10 62.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *