Нулевият пациент с коронавирус е дошъл от Гърция?

Нулевият пациент с коронавирус е дошъл от Гърция?

Събирането днес е, за да облечем в решения мерките, които взимаме. Искаме хората да са спокойни и да видят, че максимално се опитваме да ограничим вируса.

Това заяви след извънредно заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. „За съжаление след Китай и Италия вече е точка. И в Гърция са много пациентите. Разчитаме, че нулевият пациент е дошъл от Гърция“, добави той.

„Всички държави вече дадоха заповеди за забрана на износ на медицински санитарни материали. Ние имаме около 4000 новоплатени теста, плюс близо 3000 в наличност – считаме, че са абсолютно достатъчни.

Ако се стигне до момент, в който да се изразходят всички тестове, то ще стигнем до епидемия, когато вече не е нужно да използваме такова нещо“, каза той. „Има планирани мероприятия, ние сега ще ги отменим със заповед. Хората трябва да разберат, че сега не трябва да се събират. Трябва самодисциплина и да си помогнем сами. Големите вериги магазини имат достатъчно продукти за много време напред“, каза Борисов.

„Призовавам сънародниците ни да покажем, че сме дисциплинирана нация, че нищо не ни плаши и че със съвместни усилия ще преборим и тази криза. Важно е да сме единни. На макс трябва да работи индустрията, за да защитим населението“, каза той.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *