НХГ минава към ротация, от понеделник присъствено ще се обучават 13 паралелки

НХГ минава към ротация, от понеделник присъствено ще се обучават 13 паралелки

Към ротационен принцип на обучение преминава от понеделник Националната хуманитарна гимназия „ Св. св. Кирил и Методий” в Благоевград . Решението е взето заради безпрецедентната ситуация в училището, където 15 учители не са на работа заради Ковид вълната, а други си пуснаха молби за отпуска. Както struma.bg писа, до вчера под карантина бяха 9 от 25-те паралелки.

Заради невъзможността да осъществяват пълноценен присъствен образователен процес от училището поискаха разрешение за преминаване към онлайн обучение. До 19 ч. вчера от гимназията не бяха получили отговор на искането си, но директорът М. Митов увери, че ще информират своевременно родителите, пише „Струма“.

„След анализа на пандемичната обстановка в НХГ и отворено искане към МОН, РУО и РЗИ, учениците ще се обучават на ротационен принцип” гласи съобщението публикувано на сайта на училището днес.

За период от една седмица / 17-21.01/ присъствено ще учат деветокласниците и единадесетокласниците, както и учениците от 10 „Б”, „Г”, „Д” клас. Съответно онлайн са всички ученици от 8 и 12 клас, 10-ти „А” и „ В”.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.