Няма да налагат блокада на село Осина заради огнището на COVID-19

Няма да налагат блокада на село Осина заради огнището на COVID-19

Засега не се налага затваряне и блокиране на сатовчанското сeло Осина, където има 23-ма заразени с коронавирус, каза директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов, цитиран от в. „24 часа.“

Всички носители на вируса са контактни на жена, лекувана в столичната болница „Св. Ив. Рилски“. Тя се е прибрала преди около седмица в дома си в селото и после е починала.

„Заразените са нейни роднини и близки, които са се грижили за нея. Живеят в няколко съседни къщи, затова не се налага да затваряме селото. Сред 22-мата няма хора в тежко състояние. Някои са в болницата в Гоце Делчев“, допълни д-р Калоянов.

Дадени са предписания на кмета на селото и на община Сатовча за дезинфекция на обществените места. Препоръчано е да се следи да няма струпване на хора в магазините и на други публични место. „Хората са изпълнителни и спазват предписанията, не излизат“, допълни директорът на РЗИ.

В болницата в Петрич е настанен и друг пациент, върнал се от лечение в столичната „Св. Ив. Рилски“, също заразен с коронавирус.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *