Няма кадри! 11 лекари търсят в Кюстендил

11 свободни места за лекари с висше медицинско образование и една медицинска сестра с висше образование обявиха от дирекцията „Бюро по труда” в Кюстендил в справката си за работните места през декември.

Обявено е още едно работно място за висшист за позицията старши експерт „Инвестиционно проектиране”.

Вакантни места за лица специалисти със средно или по-ниско образование има за перач, санитар, специалист социални дейности, продавач-консултант, работници в обувни и шивачки цехове. Търсят се още сладкари, готвачи, работник кухня, барман, сервитъор, монтажист, бояджия, шлосер, електромонтъор, строител.

Обявен е конкурс за вакантни длъжности за военнослужещи във военни формирования от военновъздушните сили, за приемане на военна служба след провеждане на конкурс с лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина. Кандидатстване чрез структурите на Централно военно окръжие (ЦВО). Към края на месец октомври на територията, обслужвана от дирекция „Бюро по труда” в Кюстендил, регистрираните безработни лица са били 3002-ма, при равнище на безработица -11,3%,

Равнището на регистрирана безработица в страната през ноември е 6.7%. Това е най-ниската регистрирана стойност след края на извънредното положение на 13 май 2020 г. Агенцията по заетостта отчита спад на безработицата от 0.2 процентни пункта в сравнение с предходния месец октомври и ръст с 0.9 пункта спрямо година по-рано.

В края на месец ноември регистрираните безработни в бюрата по труда според административната статистика на Агенцията по заетостта са били 218 840, което е с 9069 лица по-малко от октомври. На годишна база увеличението е с 29 366 лица.

За ползване на посредничеството и услугите на бюрата по труда през месеца са се регистрирали нови 29 105 безработни лица. Освен тях, други 558 души от групите на търсещите работа заети, учащи и пенсионери, също са се регистрирали в Агенцията по заетостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *