Няма коронавирус сред доброволците и пожарникарите, спасявали възрастните от дома в кв. „Струмско“

Няма коронавирус сред доброволците, служители на социалното заведение и 12-те пожарникари, участвали в акцията за потушаване на огъня и извеждането на безопасно разстояние на всички 79 пансионери от горящия старчески дом в благоевградския квартал „Струмско”.

Огнеборците бяха изолирани от семействата им веднага след приключване на гасенето.

Тестването бе провокирано от установен два дни преди това случай на 78-годишен мъж с коронавирус в дома, който е в добро здраве и е изолиран в стая на първия етаж с отделен вход от сградата. Бързата намеса на граждани, които се оказаха на метри от дома при избухване на пожара и отличната организация, допринесоха евакуацията на възрастните хора да стане по най-бързия начин.

Пожарът, който вдигна под тревога институциите на 11 май разкри редица нарушения в дома за стари хора „Св. Петка“ в Благоевград.

Припомняме, че възрастните хора бяха евакуирани при огнената стихия от обслужващия персонал, доброволци и пожарникари преди обяд, но вечерта при настаняване обратно в стаите е установено, че външен човек използва услугата на социалното министерство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *