Няма надежда Янек да е жив?! Претърсват полето до летището край Сапарева баня

Жандармеристи във верига издирват Янек Миланов в полето до летището край Сапарева баня. Главният прокурор Иван Гешев наблюдава акцията.

В акцията, ръководена от прокуратурата, участват служители на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”, Националната полиция и отряда за борба с тероризма. Проверяват се автомобили, автокъщи в района, заведения и хотели. Униформени с полицейски кучета обхождат пустите райони край града, което подсказва, че се търси пресен гроб.

Припомняме, че 43-годишният жъж от Дупница изчезна на 31 юли. От началото на август Янек е обявен за издирване. Преди няколко дни по разследването беше задържан Васил Капланов – Каплата, който за последно е бил с него.

Янек Миланов от Дупница, който изчезна на 31 юли вечерта след среща с Васил Капланов – Каплата, охранител на издирваните от правосъдието местни феодали братя Галеви, е бил убит още същата вечер след отвличането си. Това е основната версия, по която работят криминалистите. Засега обаче обвиняеми за тежкото престъпление няма, тъй като трупа на 43-годишния мъж все още не е открит.

Арестуваният Васил Капланов засега не е обвинен за отвличането на Янек, а само за неправилно съхранение на боеприпаси и оръжия. Охранителят на Галеви бе закопчан едва преди 2 дни и то по настояване на главния прокурор Иван Гешев, който се срещна с братът на изчезналия Янек – Марио. Каплата е арестуван за 72 часа, а до този момент разпитите му за съдбата на Янек не дават резултат. Капланов твърди, че е разговарял само 10 минути с Миланов, след което го оставил с джипа си пред дома му в ж.к. „Бистрица“.

Камери за видеонаблюдение обаче го уличават в лъжа, тъй като малко след полунощ на 31 юли Янек е заснет да се вози на предната седалка на джипа на Капланов в посока към дупнишкото село Крайници.

Според една от разследваните версии, Васил Капланов не е убил сам Янек, а за престъплението му е помогвал Владимир Ангелов – Стъклето, най-страховития от гавазите на братя Галеви. Преди години Стъклето, който е бивш спецполицай, бе разследван за няколко екзекуции в Дупница, но го осъдиха само за рекет и незаконно притежание на автомати „Калашников“. Лежа 4 години в затвора и излезе през 2015 г.

Смята се, че Капланов е повикал Стъклето, който с друг автомобил е дошъл до място извън Дупница, където е бил ликвидиран Янек Миланов. Братът на изчезналия също е убеден, че Васил Капланов не е бил сам в нощта на изчезването на Янек.

Според засега непотвърдена официално информация от МВР, предстои задържането и на Стъклето, който също ще бъде подложен на детектор на лъжата. Засега няма данни дали основния заподозрян Васил Капланов е минал успешно полиграфа, или се е издънил.

Според мълвата, която се носи из Дупница, гневът на Каплата към Янек бил заради порно клипчета с неговата съпруга Петя. Из града тръгнал слух, че Петя била героиня в аматьорски порно видеа, заснети от Янек. Дамата имала връзка с безследно изчезналия мъж, който живее във Франция от 17 години, която обаче приключила отдавна, след като Миланов узнал чия съпруга е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *