Няма Covid-19 сред изследваните деца от „Родолюбче“ в Перник

Резултатите на изследваните за Covid-19 деца от детска градина „Родолюбче” в Перник са отрицателни, съобщиха от РЗИ – Перник. От днес детското заведение, което в сряда беше затворено заради положителни проби на две от учителките, отново отвори врати.

Контактна с децата е била само една от учителките, другата е била в дългосрочен отпуск. PCR тестове са направени на общо 11 деца. Всички са отрицателни.

Отрицателни са и взетите шест проби на контактните с двете учителки лица. Децата от групата на учителката с положителна проба обаче остават в 14-дневна домашна изолация. Детското заведение днес отново отвори врати, но само четири деца са доведени в градината. По думите на директора на детската гадина Ангелина Рикова, една от учителките си е направила контролни тестове в местна лаборатория, които са били отрицателни, информира БНР.

От РЗИ съобщиха, че днес на двете учителки ще бъдат направени нови PCR тестове, които ще бъдат изпратени в Националната референтна лаборатория в София. Резултатите от тях се очаква да станат ясни в късния следобед утре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *