Обвинител от Кюстендил: Не бива да се оказва политически натиск

Обвинител от Кюстендил: Не бива да се оказва политически натиск

„Въпреки критиките, сме решени да си вършим работата. От началото на прехода много се промени обстановката в Кюстендил, тежки престъпления почти няма, ако има, те са на битова основа, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ Ивайло Илиев, районен прокурор на Кюстендил.

„Доста повече престъпления се извършват сега през интернет. Намаляха много телефонните измами“, информира гостът.

„От клиентите на правосъдието се насажда убеждението, че прокоратурата е платена. Никой не е правил опит да ме подкупва за 10 години като прокурор. С пари не може да се купи себеуважение“, категоричен бе юристът.

„Там където прокуратурата е извън съдебната система, справедливостта силно страда“, изказа мнението си обвинителят, като сравни наблюденията си от други държави.

„С проверяващ на проверяващия може да се влезе в спирала, която не се знае кога ще свърши“, смята прокурор Илиев за идеята наблюдаващ прокурор да разследва главния прокурор.

„Когато прокуратурата е единна и неделима, тя е трудна за овладяване и контролиране, точно това, което нарушителите на законите иска“, убеден е прокурорът.

„Политически натиск върху прокуратурата не бива да се оказва. Да си прокурор е призвание, това не е просто работа. Когато те обиждат, докато си вършиш работата, не е никакк приятно“, сподели още той.

„Сигурен съм, че истината за приватизацията ще излезе наяве“, категоричен бе прокурор Илиев.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *