Обвиняват ловеца на педофили Ален за нанасяне на телесна повреда

Обвиняват ловеца на педофили Ален за нанасяне на телесна повреда

Арестуваха един от „ловците на педофили” в интернет. Предполага се, че това се е случило по сигнал на някои от заловените от учениците потенциални педофили. От полицията потвърдиха, че 17-годишният Ален е бил задържан. Обвинението, което е било отправено към него, е за нанасяне на телесна повреда. Сега предстои Софийската районна прокуратура да реши и установи дали това се е случило в действителност.

„Задържаха ме вчера, вследствие на две жалби. Има двама души, които сме хванали, като само за единия сме публикували клип. Наясно съм кой е подал жалбата срещу мен”, обясни Ален.

За човека, подал жалбата, уточни, че не се е стигало до физическа саморазправа с него. „Мисля, че той е бил финансиран от някого и това е целенасочено. Смятам, че е атака срещу нас – въпрос на интереси”, каза той.

Освен него, задържани още били момиче и момче.

„Същевременно, друго момче трябваше да бъде задържано, но не беше в София. Останахме в Първо РУ около 8-9 часа. Пуснаха ни вследствие на граждански протест. По двама полицаи ни взеха от домовете. Когато отидохме първо започна разпит. След това ни вкараха в ареста”, добави момчето в ефира на Нова ТВ.

Ален разказа, че е имало и втори разпит, който определи като нещо интересно – детска психоекспертиза по телефона.

„Разследващият полицай отвори телефона си, влезе във видео разговор с човек, който се представи за психолог, и започна да ни пита за ситуацията. С цел да определи дали сме психически стабилни, или не. Очевидно това не е психотест. Искаха да изкарат сведения, които преди не сме дали”, каза още той.

Преди човека, подал жалбата, Ален коментира, че са задържали още десетки други, но никой от тях не е подавал жалба. Случвало се е да бъдат и по-груби със заловените, но не се е стигало до подобни обвинения.

Групата на момчето вече е заловила 28 потенциални педофила.

„На мен не ми е известно някой от тях да е бил задържан, въпреки че сме подали сведения срещу може би почти всеки един”, обясни Ален, който завърши, че продължават с начинанието си. Организации са започнали да ги подкрепят публично.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *