ОбС-шефът Андон Тодоров призова за действия срещу коронавируса

Председателят на Общински съвет-Благоевград, Андон Тодоров, призова кмета Румен Томов да предприеме спешни мерки срещу разпространението на COVID-19. Шефът на местния парламент използва социалната мрежа, за да отправи своя апел.

„Трябват действия! Уведомих кмета на Благоевград Румен Томов, като ръководител на Кризисния щаб, да разпореди на фирма „Биострой“ да дезинфекцира незабавно важни зони – обществени площи в Благоевград. „Паркинги и гаражи” трябва да отменят незабавно синята зона до 29.03.20 г.”, написа във фейсбук Андон Тодоров.

Той настоява спирките на градския транспорт да бъдат третирани всяка сутрин, заедно с обществени пространства, където има поток от хора, паркинги около хранителни магазини, големи хранителни вериги, централни пешеходни зони и т.н.

Всички мерки трябва да останат в сила до второ нареждане.

„Такива мерки вече са взети в други градове, като Сандански и Велико Търново. Двете фирми ”Биострой“ и „Паркинги и гаражи“ са общински, имат разписани вътрешни правила при форсмажорни обстоятелства. Призовавам да бъдем по-отговорни към своето и на другите здраве и да спазваме препоръките на Министерството на здравеопазването за предотвратяване и ограничаване разпространението на грип, остри респираторни заболявания и случаи на COVID-19”, апелира Тодоров.

Докато в останалите градове местната власт денонощно е нащрек, Община Благоевград все още не реагира. С изключение на препредаването на заповедите за ограничения и забрани, издадени от Националния оперативен щаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *