Общинари заседават в килийното училище в Кюстендил

Общинари заседават в килийното училище в Кюстендил

Общински съвет в килийно училище. Причината – сметките. Общинските сесии вече няма да се провеждат в сградата на общината в Кюстендил, като това ще важи за целия зимен сезон, съобщи NOVA

Залата, в която досега общинските служители в Кюстендил провеждали сесиите си, е с южно изложение. За да се използва слънчевата топлина по-ефективно, от общината решили там да настанят служителите от няколко служби, които са на 8-часов работен ден и стоят по цял ден в общината.

“Там са настанени техническите служби в голяма зала, в един така голям офис, който от това, което виждам и разбирам, дори се оказва много полезен, тъй като много специалисти са на едно място и по този начин много по-бързо се решават казуси и проблеми”, обясни Иван Андонов, председател на Общински съвет Кюстендил.

След промените се оказало, че няма място за общинските съветници. И затова от следващата сесия те се нанасят в Килийното училище. Където разбира се, ще разчитат да им е топло.

Килийното училище е паметник на културата. В Кюстендил се надяват новата обстановка да е гарант, че съветниците ще проявяват чест и доблест в решенията си.
Според някои общински съветници обаче решението за килийното училище не е особено ефективно и няма да донесе кой знае какви ползи.

Първата сесия в килийното училище ще бъде в сряда.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *