Общинар №1 прокарва водопровод за минерална вода до имота си с басейн и къщи за гости

Общинар №1 прокарва водопровод за минерална вода до имота си с басейн и къщи за гости

Общинските съветница в Сапарева баня разрешиха на дупнишката адвокатка Йорданка Божкова изработването на ПУП за строеж на хотел и три къщички за гости в Шаркова кория, в землището на Сапарева баня, пише в. „Струма“. Тя е купила имота край курортния град през 2017 г. и заедно със сина си Станислав Божков имат инвестиционно намерение да построят хотел и три къщички. Затова са поискали от Общинския съвет да преотреди земеделската земя в неземеделска.

Друга дупничанка – Зоя Петрова, но с адрес в София, също е получила разрешение за строеж на туристически обект в землището на курортното селище.

На почти всяка сесия общинските съветници дават съгласие за ПУП за строеж на къщи за гости и хотели и броят им расте лавинообразно. Допреди 1 г. в курортното градче официално бяха регистрирани 120 къщи за гости и хотели.

Като допълнителна докладна на заседанието на ОбС вчера беше внесено и искане за разрешаване на сервитут за изграждане на водопровод за минерална вода до басейна и къщичките за гости на председателя на ОбС Васил Маргин.

На предишно заседание местните парламентаристи разрешиха на председателя В. Маргин ПУП за изграждане на комплекс от къщички за гости и басейн, но той още не е реализиран.

По искане на директора на училището в Сапарева баня Елена Гелева заради недостига на по един ученик в двете паралелки в 9 клас вчера общинските съветници гласуваха двете маломерни паралелки да се дофинансират от общината.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *