Община Благоевград готова за зимата, складовете пълни с 200 тона сол

Община Благоевград готова за зимата, складовете пълни с 200 тона сол

Община Благоевград има готовност за снегопочистване на уличната мрежа през предстоящия зимен сезон. Това стана ясно на заседание на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия и аварии. Срещата бе ръководена от кмета на Благоевград Илко Стоянов, а в нея взеха участие представители на компетентни институции на територията на общината.

В рамките на заседанието стана ясно, че снегопочистващата техника, с която разполагат фирмите за поддръжка на улиците в рамките на града, както и на третокласната и четвъртокласната пътна мрежа, е преминала технически преглед и е в изправност. Освен това са осигурени и необходимите материали, с които да бъде обезпечено нормалното придвижване на пешеходци и МПС, при влошаване на метеорологичните условия.

„Към момента общинска фирма „Биострой“ разполага с 200 тона сол и 50 куб.м. пясък, но в случай че се наложи имаме готовност да се снабдим с допълнителни материали“, коментира управителят инж. Васил Бачев. Той поясни, че има пространства в града, за които се ползват препарати, щадящи настилката, предвид че същата е новоположена. По време на заседанието абсолютна готовност за зимното поддържане заявиха и от фирма „Стилстрой М“, която отговаря за четвъртокласната пътна мрежа и Областно пътно управление.

В рамките на срещата беше засегнат и въпроса за нерегламентираното паркиране, особено на по-тесните улици в града, което освен снегопочистването, възпрепятства и движението на автомобилите със специален режим на движение.

В тази връзка Община Благоевград апелира водачите на МПС да паркират автомобилите на определените за целта места, така че да не пречат на движението. По време на заседанието единодушно беше приета и Общинска програма за намаляване риска от бедствия, която е публикуван на сайта www.blgmun.com . Приет бе също и План за защита при бедствия.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *