Община Благоевград опропасти проект за 4 млн. лева

Пропадна шумно афиширания от общинското ръководство на Благоевград, проект за изграждане и функциониране на съвременен младежки център. Днес стана ясно, че проектът за около 4 милиона лева пропада, тъй като от общината не са си свършили работата и не са допуснати до етап „техническа и финансова оценка. От общо 14 общини, кандидатстващи по проекта само община Благоевград и община Шумен не са допуснати за участие в следващия етап на процедурата.

Причините, заради които общината е отрязана са : липса на необходимата документация за планираните строително ремонтни дейности, липсва Декларация относно статута по ЗДДС на партньора / в случай, че разходва средства.

Нередовността на документите, подадени от екипа Томов лишава Благоевград от изграждането на Младежкия център, с който започна управлението на благоевградския кмет. Общината кандидатства в началото на управлението на Томов с проектно предложение пред Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство ФМ на ЕИП за изграждане на младежки център.

В рамките на проекта се предвиждаше изграждане на съвременен младежки център в Благоевград, който да представлява нова сграда, в която да има функционални зали за различни дейности и интереси, оборудвана кухня, столова и спални помещения за 40 души.

Центърът щеше да покрива високи стандарти за младежка работа и да предоставя комплексни услуги, чрез разнообразни дейности за младите хора, включително и тези от уязвими групи. Стойността на проекта е 2 млн. eвро.

Припомняме, че екипът Камбитов и отдела по европроекти, начело със Зорница Кралева не допусна подобен гаф години наред, община Благоевград бе в топ 3, сред общините в България по усвояване на евросредства. Първият проект на новите управници удари – греда!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *