Община Бобов дол продължава да търси инвеститори

Община Бобов дол продължава да търси инвеститори

Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“, и Елза Величкова, кмет на община Бобов дол, подписаха меморандум за сътрудничество.

Като държавна компания, която развива и управлява индустриални зони, Националната компания ще помага с опит и добри практики на община Бобов дол и на бизнеса, който е избрал да инвестира в този район. Двете страни се договориха да работят заедно за създаване на условия за активно развитие на инвестиционния потенциал на община Бобов дол.

„Национална компания индустриални зони“ ще промотира активно пред потенциални инвеститори община Бобов дол като подходяща локация за инвестиции. И при заявен интерес, компанията ще работи за създаването на подходящи условия за развиване на бизнес.

Подписването на меморандума е сериозна стъпка за привличането на инвеститори в региона, категорични бяха и двете страни. Търсенето на инвеститори след ликвидирането на голяма част от рудниците е тема, по която кметът на общината Елза Величкова работи отдавна.

Тя имаше срещи с немалко работодателски организации, включително и от чужбина. Липсата на работни места е сериозна причина и за миграцията на млади хора от района и това се превръща в още по-сериозен проблем. Това заяви в интервю за Радио Благоевград Елза Величкова – кмет на община Бобов дол.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *