Община Гърмен дължи близо 700 000 лева на гоцеделчевска фирма!

Община Гърмен дължи близо 700 000 лева на гоцеделчевска фирма!

Община Гърмен дължи близо 700 000 лева на фирмата на бизнесмена Руен Кирев. Окончателното решение е на Върховния касационен съд, а за него разкри днес общинският кмет Феим Иса.

Частното дружество, което е най-голямата строителна фирма в региона, е работило преди десетина години по проект по Програма САПАРД – асфалтирало е пътищата Огняново-Рибново и Гърмен-Ковачевица.

Когато са издавани актовете, с които са актували извършената работа, се оказва, че строителят е извършил строителни дейности за сума, която е по-голяма с 400 000 лева от това, което е било предвидено. Държавен фонд „Земеделие” след заведено съдебно дело е признал тези допълнителни разходи.

„Руен Кирев оставя фактурата при Ахмед Башев, когато той е бил кмет. Но Башев през 2013 година става депутат и фактурата остава при неговия наследник Минка Капитанова. Башев, вече народен представител, издейства допълнително средства в размер на 300 000 лева, които пристигат целево в общината, за да може да се покрие част от тези разходи към фирмата. Но Капитанова решава, че тези целеви средства може да ги похарчи за друга дейност. И така тази фактура остава неплатена”, разказа кметът на Гърмен.

Бизнесменът Руен Кирев тръгва по съдебен ред да си търси правата и печели делото. Феим Иса вече е провел разговор с предприемача. Предстои консултация с юристи. Искането на управника е да се разсрочи плащането на крупната сума до края на кметския му мандат. „Предполагам, че г-н Кирев ще прояви разбиране и ще се договорим за изплащане на цялата сума в следващите 3 години”, каза още Феим Иса.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *